Projekt njemačkog tunera
95

Irmscherova Opel Astra je magnet za poglede

D. B.
Opelova Astra je debitovala prošle godine, ali nova generacija rivala Volkswagenovog Golfa još uvijek nije dobila OPC verziju nego vrh ponude i dalje predstavlja GS Line. Oni koji žele više od toga, mogu se obratiti njemačkom tuneru Irmscheru.

Irmscher je pripremio body kit koji podrazumijeva istaknutiji prošireni prednji branik, spliter, nove pragove, veći krovni spojler te prošireni stražnji branik, a izgled upotpunjuju crveni detalji s Irmscherovim naljepnicama na bokovima. U ponudi je i dvobojna šema karoserije.

Naravno, vizuelne promjene nisu potpune bez felgi pa je tako tuner pripremio nekoliko različitih dizajna uključujući Cosmo Star i High Star 19-inčne modele, dok je moguće dobiti i 18-inčni Turbo Star set. Svi setovi dolaze u crnoj boji i s gumama dimenzija 225/45.

Irmscher je poradio i na ovjesu tako da je Astra spištena za 30 mm. Tuner je na pragove postavio pločice od nehrđajućeg čelika, tu su patosnice od velura, kao i niz opcija za presvlačenje sjedišta kožom.

Poboljšanja su kompatibilna sa svim pogonskim varijantama Opel Astre, ali o poboljšanima performansi nije bilo riječi.

Inače, Astra je dostupna sa 1,2-litarskim Puretech benzinskim motorom, 1,5-litarskim BlueHDi dizelskim motorom, a u ponudi je i HYBRID-e plug-in hibridna verzija. Snaga se kreće od 108 do 222 KS. Potpuno električna Astra-e stiže 2023. godine.

Vezani članci