Ide uz performanse
12

Irmscher potpisuje sportski preobražaj Modela Y

D. B.
Teslin Model Y možda nije električni automobil sportskog izgleda, no ima prilično ozbiljne performanse. Kako bi se to naglasilo, njemački tuner Irmscher je predstavio seriju vizuelnih poboljšanja kojim će privući pažnju.

Irmscher je poznat po modifikacijama Opelovih modela, no ovog puta su njegovi stručnjaci posvetili pažnju Modelu Y. Pripremili su odvažne boje eksterijera, ali i body kit koji će se svidjeti fanovima franšize "Fast and Furious". Posebno se ističe "lažna" rešetka s uzorkom paukove mreže, koja je uprkos svom dizajnu ipak zatvorena i nema funkcionalnu svrhu.

Dio paketa su aerodinamična proširenja blatobrana, pragovi i stražnji difuzor koji Model Y čine sličnijim Modelu 3 kada je riječ podignutost od tla. Tu je i novi set 20-inčnih Hell Star felgi s crnom ili dijamantnom završnom obradom, kao i veći stražnji spojler na vratima prtljažnika. Oni kojima to nije dovoljno, mogu dobiti i karoseriju u dvije boje, što podrazumijeva crnu haubu i krov, kao i crne Irmscherove naljepnice na bokovima.

Irmscher je poradio i na unutrašnjosti, tako da su dostupne pločice na pragovima od nehrđajućeg čelika, patosnice od velura, kožne presvlake sjedišta i drugo.

Međutim, oni koji žele i povećanje snage, morat će se obratiti na drugu adresu. Električni pogon Modela Y je ostalo isti.

Cijena modifikacija nije javno objavljena te se dobija na upit.

Recimo i da su drugi tuneri među kojima su Novitec, Adro i Delta4x4 već poćeli nuditi poboljšanja za električni SUV.