Agresivniji izgled
4

Hofele-Design pripremio karbonski paket za Mercedesovu G-Klasu

D. B.
Njemački tuner Hofele-Design estetski je unaprijedio Mercedesovu G-Klasu svojim paketom pod nazivom Evolution.

Eksterijer sada sadrži više karbona, nove detalje dizajna, kao i novo osvjetljenje.

Za 2023. godinu je pripremljen redizajn prednjeg dijela, a uključuje novi prednji branik napravljen u potpunosti od karbonskih vlakana, koji sadrži unikatna dnevna svjetla u obliku štapa za hokej integrisana u donje usisnike zraka.

Dio promjena je i Hofeleova rešetka hladnjaka, koja jasno daje do znanja da nije riječ o fabričkom Mercedesu jer se u sredini nalazi veliki logotip njemačkog tunera.

Prednje modifikacije su dizajnirane da se "stope" s proširenim lukovima točkova koji čine G-Klasu agresivnijom, ali i omogućavaju postavljanje Hofeleovih ekskluzivnih felgi veličine od 22 do 24 inča. Lukovi su napravljeni od karbonskih vlakana, kako naprijed, tako i nazad, a dio njih su i ventilacijski otvori.

Dio paketa je i stražnji branik koji doprinosi agresivnom izgledu i koji je također napravljen od karbona. Dodaci u obliku slova G, kao i svi ostali karbonski, mogu se naručiti s različitom završnom obradom uključujući hrom, sjajnu crnu boju ili boju karoserije.

G-Klasa je dobila i neke karakteristike karakteristične za Hofele, a one podrazumijevaju stražnja vrata sa suprotnim mehanizmom otvaranja u odnosu na fabrički, električni bočni stepenik pune dužine, kao i pokretni završetak izduvnog sistema dizajniran specijalno za Mercedes-AMG G63.

Hofele modificira Mercedesovu W463A G-Klasu od 2019. godine, a u poslu s automobilima je duže od 40 godina. Godine 2018. je tuner postao ovlašteni Mercedesov partner.

Cijena paketa Evolution još nije objavljena.