Sportski i agresivniji
6

FIAT Ulysse i Scudo izgledaju sjajno nakon Irmscherovog tretmana

D. B.
Irmscher je predstavio tunirane verzije FIAT-ovog putničkog kombija Ulysse te komercijalnog kombija Scudo.

Promjene počinju naprijed gdje je Irmscher postavio novi lip zbog kojeg prednja maska izgleda mnogo agresivnije, ali bez pretjerivanja. Ovaj lip je lakiran u boju karoserije, ali se može dobiti s crvenim detaljem u centralnom dijelu.

Pored toga, promjene se nastavljaju i bočnim profilom gdje su prošireni pragovi, a oba kombija su dobila krovni spojler, redizajnirani stražnji branik te izbor između dva paketa crnih grafika.

Dostupan je i novi crni set felgi pod nazivom Hell Star, koji je dostupan u tri veličine, 18, 19 i 20 inča. Irmscher je pripremio i specijalne opruge koje spuštaju kombi 30 mm, zbog čega izgleda mnogo više sportski.

FIAT je predstavio Ulysse i Scudo u oktobru prošle godine, a to su u suštini Peugeot Expert/Traveller, Citroen Jump/SpaceTourer, Opel Vivaro/Zafira Life i Toyota Proace/Proace Verso s logotipima italijanske kompanije. U suštini to znači da dijele istu EMP2 platformu.

Dvojac je dostupan s dizelskim i potpuno električnim pogonom. Električni modeli su nazvani E-Ulysse i E-Scudo, a pokreće ih isti električni motor koji isporučuje 134 KS i koji se može upariti s baterijom kapaciteta 50 i 75 kWh. Moguće je punjenje snagom do 100 kW, što znači da je potrebno oko 30, odnosno 45 minuta da se baterije napune do 80 posto.