Tuning
0

Ekstremni X-Type

AutoOnline
Jaguar je za SEMA 2004 izložbu pripremio konceptnu verziju modela X-Type koja u svakom pogledu odiše ultimativnim sportskim karakteristikama.

Tako se ispod poklopca motora nalazi poznati 3.0 litarski V6 agregat koji zahvaljujući izmjenjenim parametrima putem "chip tuninga" i novom ispušnom sistemu raspolaže sa oko 30 KS više, ili ukupno 260 KS.

Da bi se povećana snaga maksimalno iskoristila šasija i ovjes su maksimalno prilagođeni novim potrebama, a tu je i novi kočioni sklop koji se ističe 13 inčnim diskovima. Ovi ogromni diskovi i kočione čeljusti su sakrivene iza atraktivnih 19 inčnih naplataka od lake legure koji su obuveni u pneumatike dimenzija 255/35.

O opsežnim modifikacijama aerodinamičkih komponenti najbolje govore fotografije, a upečatljiv detalj predstavljaju i moćni ispušni topovi. U unutrašnjosti su primjetni brojni umetci od kartbonskih vlakana, ali prije svega pažnju plijeni obilno korištena crvena koža.

Interesantno je da se nije štedilo ni na audio sistemu, koji raspolaže snagom od čak 1.200 Watti, a pored gozbe za uši ni oči putnika neće morati pratiti samo cestu ispred sebe, zahvaljujući tri LCD ekrana na kojima je moguće gledati DVD ili TV.