Samo najbolji materijali
10

Carlexov Mercedes-AMG G63 Yachting Edition košta 329.000 eura

D. B.
Malo je aftermarket kompanija koje rade unutrašnjost automobila kao što to čini Carlex Design. Prije tri godine je iz njegove radionice izašla specijalna verzija modela Mercedes-AMG G63 nazvana Yachting Limited Edition, a u narednom periodu se pojavilo još nekoliko modela. Sada je jedan od njih dostupan u prodaji.

Riječ je o modelu Mercedes-AMG G63 za 2023. godinu, koji izgleda posebno lijepo zahvaljujući Navy plavoj boji karoserije. Kao dio Yachting Edition paketa, Carlex je koristio bijele grafike za provil SUV-a, a dodao je i srebrne detalje na prednju masku i nazad. Pripremio je i novi set felgi, no on se prodaje odvojeno. Originalne Mercedesove oznake su zamijenjene Carlexovim, dok se nazad nalazi unikatni poklopac rezervnog točka sa srebrnom završnom obradom.

Promjena je najviše u unutrašnjosti, sjedišta su presvučena najkvalitetnijom bijelom kožom, dok panele krasi isti materijal. Upravljač je također presvučen bijelom kožom, dok ovaj materijal nadopunjuje bijela Alcantara na stubovima, stropu i u prtljažniku.

Unutrašnjost krase i različiti drveni dijelovi, baš kao što je slučaj s jahtama. Ove komponente uključuju patosnice kojim su zamijenjene standardne, drvo je prisutno i na upravljaču, a od istog materijala je napravljena i ručka postavljena ispred suvozača na armaturnoj ploči. Također, od drveta je izrađena i stražnja strana drugog reda sjedišta, kao i podnica prtljažnika.

Carlex Design za ovaj Mercedes-AMG G63 traži 329.000 eura.