Uvijek može bolje
5

Carlex podigao Mercedes-Maybach GLS na novi nivo luksuza

D. B.
Bez obzira na luksuz automobila, Carlex Design uvijek nađe način da ga učini još impresivnijim i ekskluzivnijim. Sjajan primjer predstavlja novi Mercedes-Maybach GLS.

Poljski tuner je svoju kreaciju nazvao GLS Gold & Mint, a prema njenom izgledu, vlasnik je želi ostaviti snažan utisak i istaknuti svoj status. Karoserija je lakirana u svijetlu nijansu mint zelene boje, dok kontrast pravi crna boja haube, krova i stubova. Carlex je zlatnu boju odabrao za prednju rešetku, pragove i set felgi.

Unutrašnjost automobila kao što je Mercedes-Maybach GLS ne treba nikakve promjene, no u Carlexu su odlučili ponovo presvući svaku komponentu mint zelenom kožom kako bi se slagala s eksterijerom. Novom kožom su presvučena sjedišta, paneli vrata, armaturna ploča i tunel mjenjača.

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC pokreće 4,0-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 550 KS i 729 Nm obrtnog momenta. Motor je opremljen blagim hibridnim sistemom s EQ Boost starter generatorom koji isporučuje dodatnih 21 KS i 249 Nm obrtnog momenta. GLS od 0 do 100 km/h ubrzava za oko 5 sekundi i dostiže maksimalnih 250 km/h.