Još je agresivniji
56

BMW M2 s M Performance dijelovima je sve samo ne suptilan

D. B.
Odavno je poznato da M Performance dijelovi uslijede nedugo nakon lansiranja BMW-a M2, a sada su objavljene fotografije koje pokazuju kako čine najmanji M model iz Minhena još agresivnijim.

G87 je opremljen M Performance dijelovima uključujući opciono stražnje krilo i krovni spojler koji povećava downforce. Četiri završetka izduvnih cijevi postavljena centralno su dostupna za najnoviji M3 i M4 otkako su se oni pojavili na tržištu, a i novi M3 Touring se može dobiti s istim modifikacijama te izgleda upečatljivo baš kai i veći BMW M modeli. Četvrtasti otvori u stražnjem braniku su zatamnjeni, dok je difuzor napravljen od karbonskih vlakana.

Naljepnice s M Performance natpisom nalaze se bočno, a vidljivi su i karbonski retrovizori te veće 20-inčne prednje i 21-inčne stražnje felge. Prednji i stražnji blatobrani su dobili dodatne elemente te krilca na pragovima. Četvrtasti usisnici se čine prilično veliki, ali je to vjerovatno iluzija zbog upotrebe karbona oko njih.

U unutrašnjosti nije bilo uočljivih izmjena osim karbona na krakovima upravljača te centralnoj konzoli i armaturnoj ploči. BMW M2 na fotografijama ima opcione kadice te 6-stepeni manuelni mjenjač.

Vezani članci