Nije za svačiji ukus
14

7Design predstavio Maserati MC20 Aria Silver Surfer

D. B.
Kompanija 7Design predstavila je automobil baziran na modelu Maserati MC20 Cielo, koji nosi puni naziv Maserati MC20 Aria Silver Surfer.

Automobil je inspirisan avijacijom te ima za cilj da spoiji "karbon, umjetnost i performanse". Iako je ljepota u oku posmatrača, s pravom se može reći da srebrni karbonski kompozitni body kit ipak nije za svakoga.

Maserati je opremljen kompletnim V2 Aria karbonskim paketom koji uključuje novodizajnirano visoko stražnje krilo i stražnje ventilacijske otvore za motor u obliku bumeranga. Razvijen je u simuliranom zračnom tunelu te je itekako funkcionalan, jer stvara dodatnih 409 kilograma downforcea pri brzini od 322 km/h.

Iz 7Designa nema mnogo informacija, ali je njihov prethodni paket za MC20 uključivao novi prednji spliter, pragove i stražnji difuzor, a pridružena su i krilca te umeci ventilacijskih otvora na haubi. Sve ove komponente su dio i novog body kit paketa.

Design7 nudi i aftermarket izduvni sistem koji donosi dodatnih 28 KS, no da li je baš ovaj model opremljen njime, nije poznato.

Bilo kako bilo, modelu MC20 Cielo snage ne nedostaje, njegov 3,0-litarski V6 twin-turbo motor razvija 630 KS i 729 Nm obrtnog momenta, što automobilu omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi prije nego dostigne maksimalnu brzinu od 320 km/h.