Tuning
20

3. tuning show "Getaway in Zenica" privukao takmičare iz BiH i regije

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Proteklog vikenda na parkingu autopijace u Zenici, na Kamberovića polju, održan je 3. tuning show "Getaway in Zenica" na kojemu je prisustvovalo oko 30 takmičara iz BiH i regije.

Zeničani su u cjelodnevnom programu na Kamberovića polju imali priliku vidjeti više od 15 style klasa automobila, a učesnici tuning showa takmičili su se u izgledu i jačini ozvučenja svojih ljubimaca na četiri točka.

U mini klasi dB-drag takmičenja najbolji je bio Božo Mandić sa 139,5 dB, dok su iza njega bili Bahrudin Lelić i Boris Legenović. U street A klasi prvo mjesto je pripalo Senadu Hodžiću sa 142,6 dB, dok je drugoplasirani bio Dino Avdić sa 133,2 dB. Street B klasu osvojio je Anes Fejzagić sa 143 dB, Almedin Brkić je sa 142,9 dB bio drugoplasirani dok je treće mjesto pripalo Mahiru Keskinoviću sa 142,4 dB. Emsad Pekić sa 145,5 dB osvojio je Street C klasu, a u Maxi/Open klasi prvo mjesto je osvojio Adnan Kokić sa 149,1 dB, koji je ujedno i najbolji rezultat dB-drag takmičenja na 3. tuning show-u u Zenici.

U German style uređenju vozila prvoplasirani je bio Billy Agić sa VW Corrado-m, drugoplasirani Adis Ahmić, dok je treće mjesto osvojio Asim Vranac. U extreme izgledu prvo mjesto je pripalo Adiju Hadžiću i njegovom BMW-u E30, a iza njega su bili Aldin Crnomerović sa Astrom G i Aleksandar Milunović sa Audijem A3. U street style-u Dino Vatrenjak je osvojio prvo mjesto sa vozilom VW Golf MK2, drugo mjesto je osvojio Saudin Smajić (Audi 80), dok je trećeplasirani bio Bahrudin Lelić (Opel Astra G OPC). U beginner style-u Adis Ahmić je bio prvoplasirani sa VW Corrado-m G60, drugo mjesto je pripalo Mirzi Šariću sa BMW-om E30, dok je trećeplasirani bio Mahir Kunić sa VW Golf MK1 Cabrio.

U sporednim klasama najbolje rezultate su ostvarili: Welux (najjači izduv), Billy Agić (najbolji volan, prezentacija i unutrašnji dizajn), Aleksandar Milunović (najdalji takmičar), Almir Dupovac (najstariji takmičar), Dino Vatrenjak (najbolji izgled), Bahro Lelić (najbolji multimedia) i Amar Akšamija (najbolji trkači izgled).

Organizatori događaja su zadovoljni ovogodišnjim odzivom takmičara, a sam događaj je prošao u humanitarnom karakteru.

"Zadovoljni smo odzivom takmičara na ovogodišnjem Getawayju u Zenici, iako su brojni takmičari svoj dolazak otkazali zbog vremena, ali eto sve je prošlo u najboljem redu. Imali smo takmičenja u više klasa i kategorija, svi pobjednici su dobili pehar, a ono što nas posebno raduje da je takmičenje prošlo u humanitarnom karakteru. Od ukupnog novčanog fonda, nakon što pokrijemo troškove, ostatak ćemo lično ili uplatom novca na račun, donirati nekoj porodici sa poplavljenih područja", kazao je jedan od organizatora događaja, Adi Krgo.