Styling Show i dB Drag
26

Tuning show Rajvosa Most Wanted zakazan za 30. juli, očekuju se gosti iz regije i inostranstva

D. B.
U Vogošći će 30. jula biti održan međunarodni tuning show pod nazivom Rajvosa Most Wanted, koji obećava ugodno druženje i bogat cjelodnevni program namijenjen ljubiteljima automobila.

Poslije tri godine pauze zbog pandemije koronavirusa, a nakon prethodna dva uspješno organizovana tuning showa pod nazivom Back to the Roots i Back to the Roots vol.2, koji su održani 2018. i 2019. godine, ekipa okupljena oko glavnog pokretača Amera Miralema, poznatijeg kao Dragon Garage na videoservisu YouTube, ove godine pod novim nazivom i s novim konceptom takmičenja organizuje event istog karaktera.

Riječ je o tuning showu pod nazivom Rajvosa Most Wanted, koji će se održati u nedjelju 30. jula 2023. godine na novoj lokaciji, odnosno u industrijskoj zoni u Vogošći na prostoru bivšeg Starline salona.

I ove godine je event međunarodnoj karaktera jer stižu gosti iz regiona i ostatka Evrope. Sve učesnike očekuje cjelodnevni program s glavnim takmičenjima u dvije kategorije, a to su Styling Show, takmičenje u izgledu automobila odnosno prerade vanjskog i unutrašnjeg izgleda automobila te dB Drag, takmičenje u jačini audio ozvučenja.

"Pobjednike očekuju prigodni pokloni organizatora kao i nagrade sponzora i prijatelja bez čije pomoći organizacija ne bi bila moguća. Za posjetitelje svih uzrasta spremamo raznovrstan program, pored glavnih kategorija takmičenja, planiran je i cjelodnevni DJ program, kao i razne nagradne igre na štandovima kompanija koje će učestvovati kao sponzori događaja", saopćili su organiatori.

Naglasili su da će, s obzirom na ograničen kapacitet samog parkinga i veliku zainteresovanost, ove godine takmičarima biti omogućena prijava isključivo putem online prijava na Styling Show, nakon čega će biti izabrano 80 do 100 najatraktivnijih automobila koji će biti izloženi, dok za sve ostale posjetitelje postoji nekoliko parkinga u blizini. Ulaz za posjetitelje iznosi 2 KM, dok je za najmlađe u pratnji roditelja ulaz besplatan.

Također, apelovali su na primjereno ponašanje učesnika i posjetitelja.

"Pozivamo sve takmičare kao i ljubitelje automobila i tuninga da nam se pridruže nakon tri godine pauze. Naglašavamo da u sjeni nedavnih nemilih događaja na našim cestama mi promovišemo odgovorno ponašanje za upravljačem te se ograđujemo od postupaka pojedinaca koji bacaju mrlju na čitavu scenu ljubitelja automobila. Napominjemo da na događajima u našoj organizaciji nema mjesta za nikakvo 'divljanje' autima, a za red će i ovog puta biti zadužena kompletna organizacija, kao i zaštitarska agencija. Naša prethodna dva organizovana eventa su prošla bez ikakvih ispada pa će i ovaj put organizatori sve pripremiti za jedno veliko ugodno druženje", poručio je Amer Miralem.

Organizatori pozivaju sve potencijalne takmičare da se prijave na e-mail [email protected] s kratkim opisom automobila i prerada te nekoliko fotografija.