Poligon u Butmiru
59

Drift i tuning takmičenje ove nedjelje u Sarajevu: Veliki međunarodni skup

Klix.ba
U organizaciji TC Maximum & Goxmania ove nedjelje, 16.07.2023. biće održan tuning show i drift takmičenje u Sarajevu, tačnije na BIHMK poligonu u Butmiru.

Ovaj "tuning" događaj u Sarajevu trebao bi imati odjek u cijeloj regiji s obzirom na to da je planirano učešće mnogobrojnih takmičara i posjetilaca iz zemalja u našem okruženju.

Na ovom takmičenju se tako očekuje prisustvo više od 300 automobila iz čitave regije, pa i šire, a koji su pripremljeni i uređeni za takvu vrstu događaja. Takmičarski dio event-a će se sastojati iz osnovnih kategorija: izgled automobila (styling), mjerenje jačine muzike u automobilima (db drag), mjerenje glasnoće izduva (db exhaust), kao i podkategorija prethodno osnovno navedenih, te po prvi put, na ovakvoj vrsti događaja organizovan je i "drift challenge".

Organizatori ovog takmičenja uz veliku pomoć BIHAMK-a, kao zlatnog sponzora koji je omogućio održavanje na svom poligonu, osigurali su značajan broj sponzora, a koji će dodijeljivanjem određenih novčanih nagrada, kao i prigodnih poklona, svim učesnicima, pa čak i posjetiocima, uistinu doprinijeti značaju ovog takmičenja. Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Organizatori napominju da je jedan od uistinu značajnih ciljeva održavanja ovakvih događaja podsjećanje na odgovorno ponašanje za volanom, pa samim tim i sigurnu vožnju na cesti. U tom smislu BIHAMK će kao saradnik organizatora na ovom dogažaju promovisati dogovornu vožnju i sigurnost na cesti.