Nastavak saradnje
0

Tänak i Neuville potpisali nove ugovore s Hyundaijem

E. Z.
Foto: Hyundai Motorsport
Foto: Hyundai Motorsport
Ott Tänak i Thierry Neuville ostat će u Hyundai Motorsportu i nakon kraja ove sezone Svjetskog reli Šampionata. Obojica su potpisali višegodišnje ugovore sa svojim trenutnim poslodavcem.

Neuville je već u osmoj sezoni s korejskim proizvođačem, dok Tanak, svjetski šampion 2019. godine, produžuje svoj početni dvogodišnji ugovor za nastavak vožnje Hyundaija i20 Coupe WRC.

Tänak je rekao kako je impresioniran predanošću tima WRC-u i koji je već obezbjedio značajna ulaganja potrebna za novi hibridni automobil Rally1 naredne sezone. "U protekle dvije godine vidio sam predanost tima i njihovu odlučnost da uspiju i siguran sam da će svi i dalje pomicati granice."

"Ulazimo u novu eru WRC-a, jer prelazimo na hibridne propise, a to znači da će svi početi s prazne stranice. Hyundai Motorsport ima ogromno znanje i iskustvo sa hibridnim i električnim tehnologijama koji će igrati veliku ulogu kada započnemo razvoj novog automobila Rally1. Zaista sam sretan što sam potpisao novi ugovor s Hyundai Motorsportom od 2022. godine.", rekao je Tänak.