Velika očekivanja
3

Smart razvija svoj prvi električni crossover, bit će "alfa u urbanoj džungli"

D. B.
Smart je saopćio da razvija svoj prvi kompaktni električni crossover baziran na Geelyjevoj SAE platformi i uz pomoć kompanije Mercedes-Benz.

Informacije o dolasku električnog crossovera potvrdio je potpredsjednik Smarta za globalnu prodaju Daniel Lescow te je rekao da će ovaj model biti "novi alfa u urbanoj džungli".

Smart je postao zajednično vlasništvo Geelyja i Mercedesa,, a to znači da će budući crossover biti baziran na nedavno predstavljenoj SAE platformi za električna vozila koja je proizvod kineske kompanije, kao i nadolazeći mali Volvo. U dizajnu crossovera će pomoći Mercedes.

Kinesko tržište električnih automobila i crossovera je veliko i još uvijek raste, a Smartov model će se pojaviti i u Evropi. Zasad detalja o ovom automobilu nema.

Poznato je da Geely želi ostvariti maksimalnu ocjenu za sigurnost svoje SAE platforme i domet do 644 kilometra, a cilj su i napredni sistemi pomoći za vozača te vremenom mogućnost autonomne vožnje.

"Ne mogu vam opisati koliko sam uzbuđen zbog ovog automobila. Bit će izvrstan, lako prepoznatljiv kao pametan, ultramoderan, sofisticiran, napredan i povezan automobil. Sadržavat će i 'najpametnije' od svih karakteristika, bit će superkompaktan izvana i prostran u unutrašnjosti", izjavio je Lescow.