EuroNCAP testiranje
21
Škoda Octavia osvojila 5 zvjezdica
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bullshit. Prije bih rekao da PSA ne moze u istu recenicu sa Skodom.
@OMG nova skoda oktavia vise pripada klasi c5 i 508(D klasa) nego "golf klasi" po udobnosti c5 sa svojim ovjesom dere sve, pa i vise klase dok 508 je realno prava limuzina srednje klase skoda oktavije...dobra alternativa... gupi puuno poena na torzionoj osovini, to jednostavno nije prihvatljivo za auto te klase a cijena hmmm tek treba da vidimo
Najsmjesnije je kad ljudi koji vide auta na ulicama ili ponekad procitaju koji clanak on tim istim autima u nekim od casopisa uzmu da daju kojekakve izjave o kvaliteti i koje je auto bolje od kojeg. Peugeot 508 i C5 nisu u istoj klasi kao Skoda Octavia tako da se i ne mogu porediti, al dobro moraju komentari biti napisani, bili oni tako receno ispravni ili ne, tako je to kod nas. Pozdrav
I da ne budem previše negativan prema Škodi. To je auto finansijski jako prihvatljivo za ljude u BiH, jeftino za održavanje i ja bih ga vjerovatno sebi kupio. Ali opet, daleko je ispod Citroena i Peugeota, realno.
Pa valjda ti je jarane jasno da Škoda ne može ići u istu rečenicu sa Peugeotom i Citroenom. Ako si se vozio u u ovim autima sve će ti biti jasno. Što se tiče potrošnje, dovoljno je reći da je prvi dizel motor napravio Peugeot. Što se udobnosti tiče, Škoda je, da ne budem previše grub, u rangu konjskih kola, u odnosu na Citroen i Peugeot.
I mene to interesuje. Stvarno, Luka, po cemu?
VW ima dugoročni cilj da Škoda bude luksuzni brend, pa je za očekivati povećanje cijena oktavie. To će se nastaviti u budućnosti. Škoda nije više budget brand.
Luka, po cemu si ti zakljucio da je Citroen ili Peugeot bolji automobil od Skode?
Problem će biti cijena. jer je Škoda podigla cijene. Ova Škoda će biti od 10-20% skuplja od prethodne pa ću za cijenu Škode Oktavie Elegance moći kupiti Peugeot 508 ili Citroen C5 koji su neuporedivo bolja auta. Škoda pokušava da progura Rapid na mjesto prethodne Oktavie što je za svakoga koje vidio Rapid patetičan pokušaj.
Normalno, pa nije to Renaultov isprdak Dacia da osvoji 3 zvjezdice. Kad VW prdne bar prdne kako treba.