Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lada Putin 1.3 i
Francusko auto, napravljeno iskljucivo za rusko i siromasna istocna trzista tipa Srbija, Rusija itd i prilagodjeno njihovom plateznom mogucnosti.
Das Auto - Это автомобиль
Prva ,druga, kuplung, treca, ruski ti je mijenjac sila-Gazi lada nizastranu kano da je gorska vila!
jel' mogla makar jedna slika Lade onako.... u cjelini...
hahhhah... hvali ladu, a vozi se u mercedesu.
Kaze Putko: it a gud kar,jes, najs frotl risponz
bila smece od auta i ostala smece.
Putin ovo smece moze samo poslati onim cetnikosima koji mu ljube dupe u Srbiji i Republici Sumskoj. Hahaha pravoslavni smradovi. :)
OPET OVAJ SNOB! PA NE BI KUPIO TU LADU NAKON NJEGOVOG TESTA NEEEMA BOGA
Dovezite ih u sumsku, oni ce ih pokupovati pa makar ne mogla upaliti.
Od svih Lada priznajem samo Ladu Nivu. Sa njom možeš po putu i stranputice, nema terena i uzbrdice koji ne može svladati. A ovo gore je neka šminka na ruski način, koja će se prodavati samo zbog niske cijene, nešto kao Yugo 55 Amerika u SAD.
Rusi poseduju izuzetno naprednu tehnologiju i znanje, i verujem da bi umesto ove komedije mogli veoma brzo da postanu prava svetska industrijska sila ukoliko izvuku pouke iz bliske proslosti. Problem je sto za razliku od zapada Kremlj ne dozvoljava da se vecina patenata i tehnologije iz drzavnog sektora za cije konstantno razvijanje i usavrsavanje placaju svi gradjani i privreda prenese u privatni sektor.
koliko god unaprijedili ladu nikad je ne bi uspjeli ugurati na zapadno tržište. zato se okreću domaćem i ostalim istočnim tržištima, a tamo se ipak traži auto koje treba da bude otporno na loše gorivo, neredovno održavanje, loše puteve, niži životni standard... zato u ladi nema mjesta naprednim tehnologijama, turbo motorima sa brdom elektronike i sličnim stvarima. onaj sloj stanovništva koji sebi može da priušti bolji auto i živi u većim gradovima zapadne rusije ladu ionako ni neće uzeti u razmatranje, snobizam je tamo raširena pojava.
Gospodine Max, pre svega, smatram da ste u pravu po pitanju mogucih trzista ruske automobilske industrije i njenog fokusa. Vise sam ciljao na politiku i pristup Moskve prema industriji izvan vojnog kompleksa, kao i citavoj ekonomiji koji licno smatram pogresnim i prevazidjenim. Ipak se radi o naciji koja pre WW2 nije bila u stanju da proizvede funkcionalan traktor, a za svega par ratnih godina uspela da u potpunosti prevazidje cuveni "nemacki inzenjering". Da bi zatim posle rata prvi slali ljude u svemir, i sta sve ne, ali i dalje bez uspeha u masovnoj proizvodnji obicnog funkcionalnog automobila za siroke mase. Stvar je prioriteta i politike, a Kremlj treutno trosi veci procenat GDP-a na vojni budzet od Washingtona.
uvalice ih vucicu i srbiji kao neophodnu vojnu pomoc .... jedino zemljama koje su njihove mogu uvaljivati lade ....
Sta fali ladi? Barem ne lazu ko folksvagen
Ahmet Pasalic je kriv sto je doveo Francusku na Kosevo. Ahmet Pasalic je kriv sto je uveo BiH u Uefa Ahmet Pasalic je kriv sto je doveo Italiju na Kosevo Ahmet Pasalic je kriv sto je doveo reprezentaciju svijeta na Kosevo
a gdje je pečat
Stroj kunem ti se :)
Mislim da cu infarkt dobiti od [Bosnia] Always Ultra reklamnog banera. Koliko me svaki put prepadne aktivacija..ajme !