Korišten samo u Španiji
2

Prodaje se Ferrarijev bolid koji je 1997. godine vozio Eddie Irvine

D. B.
Ferrarijev bolid koji je vozio Eddie Irvine na utrci za Veliku nagradu Španije 1997. godine ponuđen je na prodaju.

Riječ je bolidu F310B, koji je proizveden u devet primjeraka tokom sezone 1997. godine, tri je koristio isključivio Michael Schumaceher, dva samo Eddie Irvine, dok su ostale vozači dijelili. Primjerak s brojem šasije 176 je korišten samo tokom utrke za Veliku nagradu Španije 1997. godine i od tada ga Irvine nije vozio na utrkama. Irac je u kvalifikacijama bio jedanaesti, a tokom utrke je imao problema s gumama. Situaciju je pogoršala stop-go kazna od 10 sekundi zbog ignorisanja plavih zastava, a Irvine je na kraju završio 12. dok je Schumacher bio četvrti.

Na kraju sezone je Ferrari zadržao bolid u svojoj kolekciji, ali ga je 1998. godine prodao Michaelu Gabelu iz Njemačke. Potom je bolid kupio drugi njemački kolekcionar koji ga je čuvao 22 godine.

Bolid je prešao svega 320 kilometara te još ima originalne Sabelt pojaseve i Goodyear slick gume. Također, tu je i originalni V10 motor uparen sa sedmostepenim sekvencijalnim poluautomatskim mjenjačem s lopaticama za promjenu stepena prijenosa.

Cijena se dobija na upit.