auto
1

Pobjeda za Hyundai i20 nove generacije na reliju Sardinije

Klix.ba
Na ovogodišnjem Reliju Sardinije Hyundai Motorsport je ubilježio treću WRC pobjedu u ovoj sezoni i to zahvaljujući Thierry Neuville-u. Dani Sordo zauzeo je četvrto mjesto četvrti put u nizu, te tako u ukupnom poretku vozača šampionata zauzeo drugo mjesto.

Thierry Neuville je bio u vrhunskoj formi tokom cijelog relija, te je tako povećavao svoju razliku nad Volkswagenovim vozačem Jari-Matti Latvalom da bi ona u zadnjem danu iznosila 24.8 sekundi.

Ovaj rezultat označava drugu pobjedu nove generacije modela i20 u ovoj sezoni, a treću timsku pobjedu ukupno nakon Relija ADAC u Njemačkoj 2014., te Relija Argentine ove godine u aprilu.

Dani Sordo je također prošao reli bez problema te tako osvojio četvrto mjesto četvrti put zaredom. Za Neuvillea pobjeda je rezultat timskog rada, te unaprijeđenih performansi novog Hyundaija i20 WRC. Ova pobjeda je najveći uspjeh u njegovoj karijeri sa pobjedom u svih 9 etapa.

"Zaista fantastičan vikend! Velike stvari dolaze onima koji to zasluže, izvanredan osjećaj je podijeliti pobjedu sa timom. Nova Generacija i20 je pokazala dobre performanse. Nismo osjećali pritisak u finalnim etapama, samo smo se fokusirali da dovezemo aute sigurno do kraja. Učinili smo sve što je trebalo i sada možemo slaviti našu drugu WRC pobjedu.“ rekao je Thierry Neuville.

Hyundai Motorsport tim je zauzeo podij na pet od ukupno šest utrka, sa dvije pobjede te je tako učinio ovu WRC sezonu najuspješnijom ikad prije same polovine Šampionata. Slijedeći reli održava u Poljskoj 30. juna i on će označiti polovinu Šampionata.