Dobar početak prodaje
15

Peugeot 208 uspješno nasljeđuje svoje prethodnike

Klix.ba
Foto: E.Zubović/Klix.ba
Foto: E.Zubović/Klix.ba
Peugeot 208, novi član porodice jedne od najuspješnijih Peugeot-ovih serija - serije 2, uspješno opravdava velika očekivanja svojih kreatora. Do kraja 8. mjeseca na globalnom nivou isporučeno je 103.000 primjeraka ovog modela.
Foto: E.Zubović/Klix.ba
Foto: E.Zubović/Klix.ba
Nagrade poput “Supermini 2012. godine” dodjeljene od magazina “Auto Express” iz Velike Britanije, 5 zvjezdica na Euro NCAP testu ili priznanje “Inovacija godine” za multimedijalni 7“ touch screen su samo dodatna potvrda za Peugeot da je uspio kreirati automobil koji je izuzetno siguran, inovativan i savremen.

“Peugeot 208 je i u BiH od lansiranja pa do danas model za koji imamo najviše upita. Zahvaljujući novoj generaciji motora i lakšoj karoseriji, ostvaruje manju potrošnju goriva i emisiju CO2, a inovativni volan garantuje unikatnu upravljivost i osjećaj pri vožnji. Pozivamo sve koji žele probati Peugeot 208 da posjete jednog od naših ovlaštenih koncesionara, rezervišu svoju testnu vožnju i uvjere se da je 208 zaista poseban Peugeot model”, rekao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Iz bogate ponude motorizacije i paketa opreme izdvaja se verzija 1.2E Active sa 82 KS i opremom koja uključuje ESP, 6 zračnih jastuka, klimu, tempomat, električne podizače stakala, CD MP3 uređaj i maglenke. Ova verzija modela 208 dostupna je po cijeni od 22.490 KM.