auto
0

Peugeot 206 ide uzlaznom putanjom

Sarajevo-x.com
Od svog premijernog pojavljivanja 1998. godine Peugeot 206 ostvario je značajne rezultate, na osnovu kojih je i proglašen za jednog od omiljenih Peugeot modela. Za manje od tri godine 206-ica je ostvarila preko dva miliona prodatih automobila i od tada je prodaja ovog modela išla uzlaznom putanjom.

Ovaj model prodat je u više od 6,5 miliona primjeraka i četiri puta zaredom proglašen najprodavanijim automobilom u Evropi.

Peugeot 206 postao je sinonim za moderno vozilo sa stilističkim detaljima, pristupačnom cijenom, snažnim i dinamičnim karakterom i visokim faktorom sigurnosti.

"Najbolje malo vozilo", "Najbolji uvozni automobil", "Zlatni volan", "Automobil godine" su samo neke od uručenih nagrada, jer je ovaj Peugeot model osvajao prva mjesta i u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Rumuniji, Japanu, Brazilu i Argentini i dobijao priznanja od mnogih stručnih magazina kao i njihovih čitatalaca.

Od svog debitovanja, Peugeot 206 se pojavljivao u raznim varijantama, kao limuzina sa troja ili petero vrata, kao 206 SW, kao coupe cabriolet 206 CC, kao sportski model 206 RC i kao elegantni 206 Sedan.

  1. i 2003. godine proglašen je najprodavanijim cabrioletom u Evropi, dok su i ostali modeli veoma dobro prihvaćeni na tržištu. Vijest o redizajniranoj verziji 206-ice obradovala je mnoge Peugeot ljubitelje širom svijeta i time je osigurano da će nova verzija Peugeot 206 + nastaviti uzlaznom putanjom svog prethodnika.