Atrakcija u blatu
98

Ovog vikenda veliko off-road takmičenje na Bjelašnici

E. Z.
Klub "Sa Off Road" iz Sarajeva organizuje utrku terenaca koja će se održati ovog vikenda na Bjelašnici na kojoj će učestvovati oko 250 takmičara u oko 150 posebno pripremljenih vozila iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Offroad utrka koja se održava na Bjelašnici pod pokroviteljstvom kompanije ACI iz Sarajeva, ovlaštenog trgovca i zastupnika marke Jeep, organizovana je na državnom nivou pod pratnjom Sa Off Road saveza. Trka se boduje za Off Road šampionat Bosne i Hercegovine. Ovakvo offroad takmičenje se održava svaki mjesec u drugom gradu Bosne i Hercegovine, s tim da su u jednoj godini vozi ukupno šest takmičenja.

Offroad utrka se vozi u tri klase: hard, soft i turist, a ove godine trka se održava na mjesnom području Opštine Trnovo, tačnije na lokalitetu Bjelašnica - Babin Do, Igman i Medin Potok.

Svi zainteresovani se sa takmičarima i rasporedom trke mogu danas upoznati na posebno pripremljenim štandovima u Sarajevu ispred šoping centara BBI i SCC. Prva terenska vožnja počinje sutra, 29.06.2019 u 10 sati ujutro u šumi na Bjelašnici i Igmanu dok je 30.06.2019 planiran specijalni ispit na lokalitetu Bjelašnica, Medin Potok.