Stiže naredne godine
5

Ovako će izgledati sljedeći Infinitijev model

D. B.
Prošlo je mnogo vremena otkako je Infiniti predstavio novi model, ali japanski proizviođač sada priprema osvježenje.

Koncept QX60 Monograph najavljuje modernog nasljednika zastarjelog modela QX60, ali ga u produkcijskoj formi nećemo vidjeti do 2021. godine.

Infiniti u bliskoj budućnosti planira na tržište plasirati novi coupe SUV model koji će biti rival Audiju Q5 Sportback, BMW-u X4 i Mercedesu GLC Coupe.

Baziran na Infintiju QX50, model QX55 će stići kao duhovni nasljednik starog modela FX.

Luksuzni japanski brend je već teaserom najavio QX55 prikazavši zadnji dio automobila, a dizajner Nikita Chulko ga je "doradio" na svoj način te je otkrio dizajn. Finalni izgled modela bi se mogao tek blago razlikovati.

Kao i kod većine coupe SUV-ova, prednji dio modela QX55 je gotovo identičan kao i u slučaju modela QX50 na kojem je baziran. Gotovo sve promjene nalaze se nazad gdje je QX55 dobio coupeovsku liniju krova koja podsjeća na stari FX. Promijenjena su i stražnja svjetla, a tu je i suptilni spojler.

QX50 će debitovati 11. novembra, a očekuje se da će ga pokretati isti 2,0-litarski četverocilindrični motor s varijabilnom kompresijom opremljen turbopunjačem i uparen s istim kontinuirano varijabilnim mjenjačem. U modelu QX55 će ovaj motor isporučivati 268 KS i 380 Nm obrtnog momenta.