Presedan u poslovanju
0

Infiniti svom vjernom kupcu isporučio Teslin Model 3

Klix.ba
Kupac je uvijek u pravu i za njegovu vjernost mnoge kompanije spremne su učiniti velike poduhvate. Infiniti je tako kupcu koji je bezuslovno želio električni auto udovoljio na neobičan način.

Infinitijev zastupnik u Quebecu ponosno je najavio isporuku Tesla Modela 3 svom vjernom kupcu koji je želio kupiti električni model od njih, ali nije mogao kupiti Infiniti, jednostavno jer ova marka za sada nema električni model u ponudi.

Iako je Infiniti luksuzna marka Nissana, jednog od rijetkih velikih proizvođača automobila koji već odavno imaju potpuno električne modele u ponudi, Infiniti tek treba na tržište dovesti svoj potpuno električni automobil.

To je je prilično kasno, jer se Infiniti takmiči u premium segmentu u okviru kojeg su Tesla, BMW, Audi, Mercedes-Benz, Jaguar i drugi, a koji su već odavno ponudili električne opcije za svoje kupce.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ova japanska marka automobila trebala bi napokon predstaviti svoj prvi EV tek 2021. godine.

Zastupnik Infinitija u Sherbrookeu, Quebec, morao je priznati da u ponudi nemaju električni model kada je Steve Lussier, gradonačelnik Sherbrookea, koji je vjerni kupac ove marke, želio kupiti električni automobil kod njih.

Na svojoj Facebook stranici ovaj zastupnik Infinitija objavio je da su u međuvremenu našli "rješenje" i da su Lussieru isporučili Teslin model 3.