Nezvanični renderi
84

Ovako bi mogla izgledati nova BMW Serija 5

D. B.
Nezvanični renderi su otkrili vrlo mogući izgled nadolazeće BMW Serije 5.

Nešto ranije ovog mjeseca nova generacija BMW-a Serije 5 konačno je odbacila privremena svjetla te na testiranjima počela koristiti ona koja će biti dio finalne verzije, ali koja su sakrivena kamuflažom. Još uvijek je veoma teško otkriti konačan oblik svjetala i njihovu unutrašnju grafiku, ali se ipak može zamisliti kako će nova "petica" izgledati. To je nagovijestio ruski magazin Kolesa koji je objavio nezvanične rendere nadolazećeg modela.

Mnogi stručnjaci iz svijeta automobila vjeruju ja upravo ovi renderi predstavljaju tačnu sliku nove Serije 5, a prema onom što se može vidjeti, prednja svjetla će biti inspirisana onim koje ima obnovljena Serija 3, no u kombinaciji s detaljima Serije 2 Coupe. Poznato je da će bubrežasta rešetka hladnjaka biti nešto veća nego ranije, ali ni blizu veličini i obliku rešetki koje imaju M3 i M4.

Stražnji dio će imati značajno drugačiji dizajn u odnosu na novu Seriju 7 i i7, jer će Serija 5 zadržati tradicionalniji izgled. Također, poznato je da će se u proizvodnji naći i Serija 5 Touring, što predstavlja osvježenje u svijetu zaluđenom SUV-ovima. Postoje i glasine koje govore da bavarski gigant namjerava proizvesti i M5 Touring kao rivala Audiju RS6 te modelu Mercedes-AMG E63 S Estate. To je zasad samo špekulacija, no bazirana je na informacijama pouzdanog izvora tako da nade itekako ima.

BMW će lansirati novu Seriju 5 s porodicom Euro 7 benzinskih i dizelskih motora uz određenu elektrifikaciju. Plug-in hibrid bi trebao biti dio ponude, a spominje se i M Performance plug-in hibrid koji razvija 565 KS. Najsnažniji M5 će vjerovatno biti hibrid s kombinacijom V8 i električnog motora.