Ništa se ne može sakriti
24

Ovako bi mogao izgledati Mercedes-AMG E63

D. B.
Proizvođači danas teško mogu sakriti svoje još nepredstavljene modele, a jedan od posljednjih koji je pokazao svoje lice je Mercedes-AMG E63.

Fotografija modela E63 se pojavila na Instagramu, a ruski magazin Kolesa ju je iskoristio da napravi render i tako pokaže kako će izgledati.

Nije tajna da E-Klasa stilske promjene svodi na minimum te da većinom zadržava aktuelni dizajn. Svaka nova verzija E-Klase imat će redizajnirani prednji i stražnji dio, a to se posebno odnosi na AMG model. Upravo to se može vidjeti na renderu.

E63 ima Panamericana rešetku hladnjaka, dok donji dio izgleda agresivnije s velikim usisnicima zraka pomjerenim u uglove. Vide sa i nova Mercedesova svjetla, veći naplaci, te blago redizajnirana stražnja svjetla. Uz to je tu i novi stražnji branik.

Renderi ne pokazuju unutrašnjost gdje se također očekuju promjene. Model će dobiti najnoviji Mercedesov MBUX infotainment sistem, dva 10,25-inčna ekrana i još mnogo toga.

Redizajnirana E-Klasa će biti predstavljena uskoro, a prodaja počinje na ljeto. E63 se očekuje nešto kasnije, a najdalje do početka 2021. godine.