Opcija za ekstrovertne
10

Mansory nudi Mercedesovu S-Klasu u atipičnoj boji karoserije

E. L.
S obzirom na nekolicinu dosadašnjih kičastih egzibicija iza kojih stoji tuning kompanija Mansory, S-Klasa u boji zlata/pijeska izgleda sasvim pristojno.

Aktuelna generacija Mercedesove luksuzne perjanice među posljednjim je projektima poznate njemačke tuning kompanije Mansory u kojoj, pored ostalog, ne zaziru od korištenja agresivnih karoserijskih komponenti i drečavih boja na svojim kreacijama.

U Mansoryju su za osnovicu uzeli najsnažnije izdanje S-Klase W223 koje se krije iza oznake S580, a onda su odlučili da karoseriju „počaste“ bojom na koju vjerovatno neće pomisliti niko od potencijalnih kupaca Mercedesovog odgovora na slične modele iz Audija, BMW-a, Bentleya...

Uz odabranu boju Calahari Gold savršeno se uklapaju nove 22-inčne crne felge, crna maska hladnjaka i nekolicina karbonskih karoserijskih detalja među kojima se ponajviše ističe zadnji difuzor zraka između četverostrukih završetaka izduvnog sistema. Za uređenje prostrane kabine odabrana je crnobijela šema.

Bez zahvata ispod prednjeg poklopca, automobil pokreće 4-litarski biturbo V8 motor koji uz blagi hibridni sistem razvija nešto više od 500 KS pri 5.000 obr/min i 700 Nm najvećeg obrtnog momenta od 2.500 do 4.000 obr/min za čiju je distribuciju na obje osovine (4Matic) zadužen 9-stepeni automatski mjenjač. Dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,4 sekunde i elektronski ograničenih 250 km/h.

Vezani članci