auto
4

Otvoren novi Toyota prodajni salon u Sarajevu

Klix.ba
(Foto: E. Zubović- Klix.ba)
U naselju Bare u Sarajevu polako ali sigurno nastaje i kvart modernih i vrlo atraktivnih automobilskih prodajno servisnih centara. Za najnoviji je zaslužna kompanija Bunjo d.o.o. koja je nakon Renaulta, Dacije i Škode sada otvorila potpuno novi i moderan Toyota prodajno-servisni centar.

Svi ljubitelji japanskog proizvođača automobila Toyota, sve će najnovije modele ove marke moći pogledati u novom prodajnom-servisnom objektu na Šipu, koji su jučer zvanično otvorili Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i Nj.E. ambasador Japana u BiH Hideo Yamazaki

Svečano otvorenje novog, po posljednjim standardima opremljenog Toyota salona upriličeno je u srijedu uz prisustvo brojnih zvanica iz kulturnog, javnog i političkog života, te diplomatskog kora u BiH. Sam čin svečanog presjecanja vrpce pored gospodina Enesa Bunje, vlasnika Bunjo Grupacije, te Masahira Kuwahare, Predsjednika uprave Toyota Adria, obavili su Premijer Federacije BiH, gospodin Nermin Nikšić i Nj.E. ambasador Japana u BiH Hideo Yamazaki, koji su u svojim obraćanjima prisutnima pozdravili ovaj događaj kao još jedan bitan podstrek domaćoj ekonomiji i boljoj privrednoj saradnji naše države i Japana.

"Nikada nismo zadovoljni time da stojimo na mjestu na kome se nalazimo, te stalno radimo na poboljšanju našeg poslovanja, realizujući nove ideje i radeći najbolje što možemo. Poštujemo sve one koji su vezani uz nas i vjerujemo da je uspjeh našeg poslovanja ostvaren kako pojedinačnim trudom, tako i odličnim timskim radom. Vjerujemo da će sa nama, kao novim zastupnikom, Toyota imati još više poklonika u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.", rekao je Enes Bunjo, vlasnik Bunjo Grupacije.

Firma Bunjo doo osnovana je 1990. godine, a šest godina kasnije otvara prvi auto salon. Sa rastom prodaje i nizanjem poslovnih uspjeha, rasla su i očekivanja stranaka, pa će tako Grupacija Bunjo svim potencijalnim kupcima brendova koje zastupa u 2013. godini ponuditi raskošan prodajno-servisni prostor u novom objektu površine 3.200 m².

„Bila je ovo zanimljiva i izazovna godina za Toyotu. Uz brojna lansiranja novih modela koja nas još očekuju, uvidjeli smo da je prisustvo novog, snažnog partnera u Sarajevu, od krucijalnog značaja za nas. Bunjo kompanija je vrijedan dodatak našoj postojećoj prodajnoj mreži i vjerujemo da će zahvaljujući svome dugogodišnjem iskustvu uveliko pomoći ostvarenju naših ciljeva, kako prodajnih, tako i na postizanju kompletnog zadovoljstva naših kupaca, te dugoročno, na predstavljanju i uvođenju čistih ekoloških tehnologija u Bosnu i Hercegovinu, prije svega kroz našu široku gamu hibridnih vozila na čelu sa Priusom.“ – istakao je u svome obraćanju gospodin Masahiro Kuwahara iz Toyote.

Uz svečano otvaranje novog prodajno-servisnog centra, zvanično su predstavljena i dva potpuno nova modela Toyote, i to nova Corolla i karavanska verzija Aurisa, Touring Sports. Više o tim automobilima već smo pisali sa svjetske premijere na Mallorci, o čemu možete čitati ovdje.