Sedmicu nakon lansiranja
1

Opel već primio preko 20.000 narudžbi za Adam

Klix.ba
Ni najveći optimisti, čini se, nisu očekivali da će samo sedmicu nakon zvaničnog puštanja u prodaju više od dvadeset hiljada kupaca već naručiti najmanji opelov model Adam.
Knjiga narudžbi otvorena je prošle godine u oktobru, a zanimljivo je da je većina narudžbi stigla mnogo prije nego što je mali Adam stigao u prodajne salone.

Inače, svi finansijski izvještaji govore da je upravo Adam (nazvan po osnivaču kompanije) veoma bitan za Opel, odnosno General Motors. Ostaje nam da vidimo koliko će najmanji Opel biti uspješan u okršaju sa najljućim konkurentima koji stižu iz FIAT-a i Minija.

Jedna od stvari koje bi mogle ići u korist Adama je zgodna činjenica da se auto može naručiti sa čak 61.000 kombinacija dizajna eksterijera, odnosno 82.000 kombinacija dizajna unutrašnjosti.

U početku, Opel Adam nudi se u kombinaciji sa dva atmosferska benzinska motora. Slabiji 1,2-litarski raspolaže sa 70 KS, dok će se snažniji 1,4-litarski motor ponuditi sa 87 ili 100 KS. U planu je i nova generacija turbo-benzinskog motora uz koju će se nuditi 6-stepeni ručni mjenjač.