auto
0
Opel Trixx
Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta vam je ljudi...fali mu samo znak lava na "na haubi"...KOPIRANi Peugeot...u ostalom ....nisu jedini koji kopiraju Peugeot...kao sto se i moze vidjeti...fazon sa tvrdim krovom (koji je prvi u Peugeot-u) sad SVI kopiraju !
ma nek izade ovaj. samo da ukinu onu AGILU. brukaju se s njom
ali zato je astra avion! a ovaj trix je dobra stvar ali vise je za zene ;)
..ni na moj saab.. :)
uglavnom, ne lici na moj Skodilak!
Trixx je konceptualno gotovo identican Peugeot-ovom konceptu 107. Trenutna Corsa je samo, relativno, blagi redesign starog modela. Nova Astra je amalgam design rjesenja nekoliko automobila, Peugeot 307, ako si sam naveo, straga, Renault Clio naprijed, itd. Inace je osnovna forma se uveliko oslanja na novi Peugeot stil...
Jedina slicnost izmedju Opela i Peugeota je zadnji dio nove Astre. Na Trixxu ne vidim nikakve slicnosti... Plus, ja vozim Corsu i takodjer nema nikakve slicnosti sa Peugeotom.
Meni se cini da Opel u zadnje vrijeme uveliko kopira Peugeot po pitanju designa te, u manjoj mjeri, Renault po pitanju funkcionalnosti. Steta no posljedica odluke GM da na istom konceptu bazira Opel za Europu, SAAB kao premium marku i Saturn za americko trziste cime su, de facto, unistili SAAB (pogotovo sa nedavnim uvodjenjem SAAB 9-2 koji nije nista drugo nego Subaru Impreza sa drugom znackom te planiranim predstavljanjem SAAB-obog "terenca" baziranog na izuzetno losem Chevrolet TrailBlazer-u) i oslabili Opel, a da nisu nista ucinili za dugorocni opstanak Saturna koji se inace "proslavio" plasticnim automobilima i prodjaom bez mogucnosti cjenkanja (ovo zadnje vise nije slucaj s obzirom da im prodaja ide slabo u zadnje vrijeme).