auto
0

Opel Trixx

Klix.ba
Opel će na predstojećem sajmu automobila u Ženevi prikazati koncept malog gradskog automobila, koji je dizajniran u potpunom skladu sa novim dizajnerskim smjernicama Opela.

O inovativnosti ovog automobilčića govori i zadnje sjedište na napuhivanje, klizna vrata na struju te mnogo interesantnih sitnica koje olakšavaju razne životne situacije.

Za pokretanje ovog koncepta odabran je moderni Opelov CDTi common-rail turbodizelaš zapremine 1.3 litra, što je sasvim dovoljno s obzirom na gabarite i težinu vozila.

Iz Opela obećavaju da Trixx može udobno smjestiti tri odrasle osobe i jedno dijete, te da može poslužiti i kao izvrstan mali dostavnjak kada se u upotrebi ostavi samo vozačevo sjedište.

Praktičnosti i iskoristivosti doprinosi neparan broj od troja vrata, tj. jedna na vozačevoj strani i dvoja na suvozačkoj.

Zbog spomenute koncepcije vrata, na Trixxu je bio nepotreban klasični poklopac prtljažnika, pa je ostavljena samo mogućnost otvaranja zadnjeg stakla. Također izuzetnoj prilagodljivosti doprinosi i zadnji dio staklenog krova koji se otvara prema naprijed, što od malog Opela čini svojevrsni urbani pick-up.