Nastala prije pogibije
35

Objavljena posljednja epizoda Gymkhane koju je snimio Ken Block, vozio Audi S1 Hoonitron

D. B.
Na videoservisu YouTube objavljena je posljednja epizoda Gymkhane koju je prije tragične pogibije snimio američki reli vozač Ken Block.

Prošle godine je legendarni Ken Block vozio Audi S1 Hoonitron u Las Vegasu u svojoj potpuno električnoj Gymkhana avanturi, a nakon njegove tragične smrti u januaru ove godine, mnogi su vjerovali da je i posljednja. Međutim, Block je snimio još jednu avanturu krajem pršle godine u Meksiku prije nego je smrtno stradao u nesreći s motornim sankama, a sada je konačno objavljena.

Epizoda nazvana "Electrikhana Two: Mexico City, the Head Hoonigan in Charge (HHIC)" prikazuje kako Block vozi Audi ne štedeći gume na nekoliko lokacija u Mexico Cityju. Tehnički, njegova avantura počinje u areni Plaza de Toros Mexico, a potom slijedi spektakl. Ako se pažljivo pogleda,, Audijevi prednji točkovi se okreću unuazad, a stražnji unaprijed. To je "magija" električnog pogona i više motora, no to je samo dio "trikova".

Block izlazi iz arene, drifta, okreće se, vrti u krug te "kači" zidove".

Kada je njeov Audi S1 E-Tron Quattro prvobitno predstavljen, nije otkrivena njegova tačna vrijednost, no vjerovatno je riječ o milionima. Block u svojoj avanturi stiže i na aerodrom,, gdje pravi sjajan show. Nakon toga je napravio još jedan trik nezvaničnog naziva "Hoonitron J-Turn.". Točkovi pokretani elektromotorima mogu u trenutku promijeniti smjer okretanja iz "naprijed" u "nazad, a Block je to iskoristion za okretanje automobila bez većeg gubitka brzine.

Video završava kompilacijom Blockovih Gymkhana klipova uključujući i prvi iz 2008. godine.

Vezani članci