Noviteti
0

Volkswagen Sharan stigao u Ženevu s novim motorima

Klix.ba
Nakon što su prošlog mjeseca objavljene fotografije, Volkswagenov Sharan je stigao na Sajam automobila u Ženevi.

Samo oko pravog poznavaoca može uočiti razlike u odnosu na prethodni model. Automobil je dobio nova LED svjetla, Jakarta naplatke i dvije nove boje karoserije, a to su Hudson Bay plava i Crimson crvena.

Značajnije promjene su se dogodile u unutrašnjosti gdje se nalaze poboljšani 5-inčni Composition Color, 6,5-inčni Composition Media i 6,5-inčni Discovery Media infotainment sistemi. Volkswagen je dodao i MirrorLink tehnologiju koja omogućava vozaču da na većem ekranu vidi sadržaj ekrana svog smartphonea. Ovi poboljšani infotainment sistemi su sada osjetno brži, a uz njih i navigacija.

Novi Sharan je dobio Euro 6 motore. Ponudu otvara 1,4-litarski TSI motor sa 150 KS u 2,0-litarski TSI motor sa 220 KS kada je riječ o benzincima, a od dizela su dostupni 1,6-litarski TDI sa 115 i 150 KS, kao i 2,0-litarski TDI motor sa 184 KS. Upareni su sa standardnim šestostepenim manuelnim mjenjačem, a opciono je dostupan šestostepeni DSG mjenjač.

Volkswagen je ugradio i brojne sigurnosne sisteme kao što je automatski sistem kočenja poslije sudara, a opciono su dostupni sistem za pomoć pri parkiranju, sistem upozorenja o napuštanju trake, sistem upozorenja na slijepu tačku i tempomat.

Narudžbe se primaju od aprila, a prve isporuke se očekuju tokom ljeta.