Na tržištu u BiH već u septembru
0

FOTO / Uskoro stiže i40 iz Hyundaija

Sarajevo-x.com
Na evropske ceste uskoro stiže potpuno novi Hyundai i40 vagon. Dizajniran i razvijen u evropskom centru za istraživanje i razvoj u Rüsselsheimu, u Njemačkoj, i40 koji pripada D-segmentu će pomoći Hyundaiju da se pozicionira kao "moderna premium" marka na kontinentu, nudeći kupcima obilježja luksuznog vozila i kvalitetu po prihvatljivim cijenama.

Razvoj marke Hyundai u Evropi opisuje dizajnerska filozofija "fluidic sculpture", koja pruža modelu i40 originalan i dinamičan izgled. Tako i40 zadržava obilježja marke kao što je šestougaona maska koja je okružena s dva izdužena svjetla. To je dodatno naglašeno izražajnim linijama koje povezuju prednji i zadnji dio automobila. Dinamičan dizajn i40 ne narušava udobnost u unutrašnjosti. Međuosovinski razmak je 2.77 metara, pa se i40 ističe kao najprostraniji u segmentu u pogledu prostora za glavu sprijeda (1025 mm), prostora za ramena (1455 mm) i noge (1170mm). Ova impresivna prostornost je obećanje najudobnije vožnje u D-segmentu putnicima koji provode mnogo vremena u vozilu.

Novi i40 će biti dostupan s četiri motora koji ispunjavaju Euro 5 norme, i to dva benzinska i dva dizelska motora. Ovi motori pokrivaju raspon snage od 115 KS do 177 KS, s okretnim momentom koji se postiže na širokom rasponu korištenja. U ponudi će također biti ručni i automatski šestobrzinski mjenjači.

Hyundai i40 se ističe i naprednom tehnologijom, što između ostalog uključuje sistem za pomoć pri parkiranju i sistem upozoravanja prilikom prelaska trake kao i uređaje za spajanje na mrežu kao što su Bluetooth® s glasovnim prepoznavanjem i navigacijski sistem sa svim mapama s kamerom za pogled unazad. U pogledu udobnosti i ugodnosti, i40 će biti dostupan s električnom parkirnom kočnicom, prednjim sjedištima s funkcijom prozračivanja, grijanim i podesivim zadnjim sjedištima kao i sistemom automatskog odmagljivanja i grijanog upravljača. Napredne funkcije osvjetljenja, kao što su standardna dnevna ksenon svjetla ili LCD osvjetljenje brojača, će dodatno ojačati pozicioniranje vozila i40 kao vodećeg modela u Hyundaijevoj ponudi.

Hyundai i40, dužine 4,77 metara na bh. tržište stiže u septembru 2011. godine kao karavan, s jedinstvenom, potpuno transparentnom 5 godišnjom trostrukom garancijom. Ovaj paket je privukao europske kupce marki u 2010. zahvaljujući kombinaciji pet godina garancije za cijelo vozilo, pet godina mobilne garancije i pet godina besplatnih preventivnih pregleda u okviru redovitog održavanja. Nakon karavanske verzije početkom 2012. godine očekuje se dolazak i limuzine.

Više detalja o opremi i cijenama biti će dostupno pred dolazak ovog modela na BiH tržište.