Noviteti
15

U Lamborghiniju misle da će se Urus svidjeti ženama

Klix.ba
Izvršni direktor Lamborghinija Stefano Domenicali izjavio je da u slavnoj italijanskoj automobilskoj kompaniji misle kako će se njihov novi SUV Urus, definitivno, svidjeti ženama.

"Bez obzira što se naši 'bikovi' uvijek povezuju s agresivnošću (Aventador, Huracan), s Urusom ćemo pokazati i njihovu nježniju stranu koja će se, bez sumnje, dopasti ljepšem spolu", kaže Domenicali.

Lamborghinijev SUV visokih performansi, za kojeg u Sant’Agata Bologneseu tvrde da je automobil koji će svim ostalim proizvođačima postaviti nova pravila igre, koštat će oko 180.000 eura i svakako će pomoći Lamborghiniju da do 2019. godine svoju planiranu godišnju produkciju podigne na 7.000 automobila. Poređenja radi, Lamborghini je prošle godine prodao 3.245 automobila, a samo 5 posto kupaca bile su žene.

Domenicali tvrdi da će i Urus, svojom pojavom i ukupnim performansama, biti istinski Lamborghini. I dok Aventador pokreće V12, a Huracan V10 motor, u Lamborghiniju su odlučili da Urus pokreće modifikovani 4-litarski biturbo V8 motor koji je „posuđen“ od Audija. Najavljena je i hibridna varijanta, dok je (turbo)dizelska opcija u potpunosti odbačena.

Lamborghini nije jedini proizvođač ekskluzivnih supersportskih automobila koji ulazi u svijet SUV-ova, pored ostalog i zbog animiranja ženskih kupaca, jer slične planove imaju i u Aston Martinu u kojem su najavili da bi njihov SUV DBX na cestama trebao biti prije kraja ove dekade.