Atraktivnije pakovanje
21

Toyota za Evropljane pripremila RAV4 u verziji GR Sport

E. L.
Toyotin popularni SUV u verziji GR Sport sa sobom, pored ostalog, donosi nove 19-inčne aluminijske felge iza kojih se krije dorađen ovjes.

Iza naziva GR Sport kriju se blaže sportske verzije nekoliko Toyotinih modela kojima se sada priključio i popularni SUV RAV4 koji je japanski automobilski gigant namijenio kupcima u Evropi.

Japanci su i ovaj put koristili isti recept prema kojem su nastale GR Sport izvedenice na osnovici modela Yaris, Yaris Cross, C-HR..., pa i GR Sport RAV4 sa sobom donosi nekoliko drugačije dizajniranih i obojenih karoserijskih elemenata koji ga vizuelno odvajaju od ostalih verzija iz ponude. Uz oznake GR (Gazoo Racing), redizajnirana su i kućišta svjetala za maglu.

Suštinska promjena koja se ne vidi iza novodizajniranih crnih 19-inčnih aluminijskih felgi odnosi se na dorađene elemente ovjesa (opruge i amortizeri) koji je u ovom slučaju čvršći. Rezultat dorada je bolje "ležanje“ na cesti SUV-a koji se i u verziji GR Sport može dobiti uz hibridnu i 'plug-in' hibridnu pogonsku grupu.

Nije zaboravljena ni kabina u tamnim tonovima u kojoj dominiraju kožom obložena i izrazitije profilisana elektropokretana prednja sjedišta u čijim je naslonima za glavu utisnut logo GR, a u Toyoti su za prošivanje ovaj put koristili sivi konac.

RAV4 GR Sport u prodajne salone širom Evrope trebao bi stići prije kraja godine.

Vezani članci