Noviteti
6

Toyota pripremila brojčano ograničenu ediciju modela GT86

Klix.ba
Iza naziva "860 Special Edition" krije se Toyotin sportski model GT86 s kojim stižu dvije nove boje karoserije i nekoliko drugih zanimljivih detalja. Produkcija edicije ograničena je na, pogađate, 860 primjeraka.

Toyota će GT86 860 Special Edition kupcima ponudi u jednoj od dvije nove boje karoserije (narandžasta i bijela), a bez obzira na izabranu boju karoseriju automobil krase crne trake koje se protežu preko poklopca motora, krova i poklopca prtljažnika.

Promjene na vanjštini automobila uključuju LED svjetla za maglu, crna kućišta vanjskih retrovizora, crn zadnji spojler i novodizajnirane 17-inčne aluminijske felge. Kupci će moći da biraju između automatskog ili ručnog mjenjača, u oba slučaja sa 6 stepeni prijenosa, a distribucija obrtnog momenta u svakom slučaju ide na zadnju osovinu.

Bogato opremljenu unutrašnjost Coupea krasi i 4,2-inčni TFT info-display koji vozaču pruža informacije o temperaturi rashladne tekućine, temperaturi ulja, trenutnim performansama motora, vrijednosti obrtnog momenta, djelovanju g-sila... tu je i štoperica.

Promjena ispod poklopca motora u ovom slučaju nema, pa brojčano ograničenu ediciju i u ovom slučaju pokreće atmosferski dvolitarski četverocilindarski aluminijski boxer motor (Subaru) koji u kombinaciji s ručnim mjenjačem raspolaže sa 205 KS pri 7.400 obr/min i 211 Nm najvećeg obrtnog momenta pri 6.600 obr/min, što je dovoljno za skoro 230 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon malo više od 7 sekundi.

Cijena Toyote GT86 860 Special Edition s ručnim mjenjačem u Sjedinjenim Državama iznosi 29.155 dolara.