Uskoro u BiH
0

FOTO+VIDEO / Stiže novi Hyundai coupe Veloster

Sarajevo-x.com
Hyundai nastoji u potpunosti opravdati novi korporativni slogan New. Thinking. New Possibilities, jer u posljednje vrijeme jako često javnost iznenađuje i novim idejama, rješenjima kao i novim modelima. Tako uskoro na cestama u BiH možemo očekivati potpuno novi, sportski Hyundai Veloster koji će sigurno Hyundaiju u Evropi dodatno poboljšati imidž i ugled kod kupaca.

Već prisutan na tržištu SAD-a novi Hyundaijev coupe stiže u Evropu sa ciljem da evropskim vozačima ponudi prije svega zabavnu, progresivnu i sigurnu vožnju koja definitivno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Uz naprednu tehnologiju, inovativnu konfiguraciju vrata i atraktivnu paletu boja znatiželjni pogledi na novi Hyundai Veloster su zagarantovani.

Atraktivni Veloster donosi niz inovacija u segment kompaktnih coupe automobila sa jedinstvenom 1+2 konfiguracijom vrata za lakši pristup na zadnja sjedišta. Veloster će pokretati benzinski motor radne zapremine 1.6 litre i snage 132 KS s direktnim ubrizgavanjem goriva. Kupcima će biti na raspolaganju šestostepeni ručni i automatski mjenjač.

Dinamičan dizajn Velostera inspirisan je Hyundaijevom dizajnerskom filozofijom „fluidic sculpture“ . Prednji, "A" nosači krova daju mu dozu atraktivnosti, baš kao i sportska bočna linija. Tu je i prepoznatljiva šesterougaona maska hladnjaka, agresivan poklopac motora, te atraktivni izbočeni blatobrani koji upotpunjuju utisak. Straga, sportski izgled upotpunjuju staklo spušteno do zadnjihh vrata, te središnje postavljeni ispušni sistem.

Unatoč niskoj silueti sa maksimalnom visinom od svega 1.39 metara, inteligentan raspored elemenata u interijeru svrstava Veloster u lidere klase po pitanju ponude prostora i veličine prtljažnika. Međuosovinski razmak od 2,65 metara zaslužan je za prostrani putnički prostor dok je impresivna i zapremina prtljažnog prostora od 320 litara.

Dodatno, sistem ISG (Idle Stop & Go) i alternator "managment system" u Velosteru pomaže u smanjenju emisija CO2 od samo 132 g/km – što je također vodeći rezultat u klasi. Što se tiče naprednih tehnologija, Veloster dolazi sa 7 inčnim TFT ekranom, omogućavajući atraktivnu platformu za Hyundai satelitsku navigaciju, te gledanje filmova pomoću DIVX softvera. Ekran dolazi i s mogućnosti spajanja na Camcorder ili igraću konzolu Playstation.

Uz sve inovacije i napredne tehnologije, Europskom tržištu trebalo biti prodano 20.000 vozila u 2012. godini. Na Bh. tržište atraktivni Hyundai stiže u drugoj polovini godine uz petogodišnju besplatni brigu (pet godina garancije, pet godina mobilne garancije, pet godina preventivnih pregleda). Cijene će uskoro biti poznate.