Uskoro na bh. cestama
0

Stiže i Hyundai ix35

Sarajevo-x.com
Hyundai Auto BH, generalni zastupnik za Hyundai vozila u Bosni i Hercegovini, najavljuje dolazak novog modela. Riječ je o novom predstavniku Hyundai "i generecije“, modelu ix35 koji će premijerno biti predstavljen na bh. tržištu u drugoj polovini aprila mjeseca, kada će krenuti i zvanična prodaja.

Hyundai ix35 oblikovan je u skladu s novom dizajnerskom filozofijom ovog proizvođača, i trebao bi predstavljati uspješan nastavak serije modernih i proevropskih modela Hyundaija.

Šestougaona rešetka hladnjaka, viđena na ix-onic koncept vozilu na Ženevskom salonu je krenula u serijsku proizvodnju na ix35, i definiše novi izgled familije budućih hyundaijevih modela. Naravno ix35 se u skladu sa crossover segmentom kojem pripada ističe dinamičnim linijama karoserije, a primjetni su i aerodinamični detalji poput zadnjeg krovnog spojlera.

Unutrašnjost Hyundaija ix35 također se ističe modernim, ergonomski oblikovanim i izuzetno dobro opremljenim uređenjem koje doprinosi užitku vožnje. Već u osnovnoj opremi Hyundai ix35 između ostalog posjeduje centralno zaključavanje, ABS, TCS, ESP, zračne jastuke, priključke za iPod i USB, Bluetooth, tempomat, putni kompjuter, automatski klima uređaj, CD+MP3.

Hyundai ix35 svoju savremenost ističe modernim, snažnim i štedljivim motorima, odličnim ovjesom koji obezbjeđuje odličan kompromis udobnosti i uzornih voznih osobina. Na BH tržištu u ponudi će biti dizelski i benzinski motor. Benzinski motor je zapremine 2.0 litre i najveće snage 163 KS uz opciju ručnog petobrzinskog ili automatskog šestobrzinskog mjenjača. Dizelski motor od također 2.0 litre radne zapremine dolazi u verziji sa 136 KS ili u jačoj od 184 KS, uz opciju ručnog ili automatskog šestobrzinskog mjenjača.

Dizajniran i napravljen u Evropi, kako bi zadovoljio visoka očekivanja Evropljana, ix35 stiže potpuno spreman za borbu sa jakom konkurencijom. Na tržištu u BiH cijena Hyundaija ix35 iznosiće već od 39.490 KM do registracije.