Duži i sa sedam sjedišta
4

Stiže Hyundai Grand Santa Fe

Klix.ba
Narednog mjeseca na Sajmu automobila u Ženevi Hyundai će izložiti povećanu varijantu svog modela Santa Fe koja će u nazivu nositi dodatak "Grand".
Santa Fe sa tri reda sjedišta već je krajem prošle godine ponuđen na tržištu SAD-a, a u Hyundaiju su spremni da sličan automobil ponude i Evropljanima. Grand Santa Fe je 10 milimetara viši, 5 milimetara širi i 225 milimetara duži od standardnog modela. Međuosovinsko rastojanje povećano je za 100 milimetara. Uz prtljažnik koji može „progutati“ 607 litara, Grand Santa Fe nudit će se u konfiguraciji sa šest ili sedam sjedišta.
Automobil će se moći kupiti samo sa 2,2-litarskim dizelskim motorom koji razvija 197 KS. Prenos snage povjeren je 6-stepenom ručnom mjenjaču. Prosječna emisija CO2 iznosi 192 g/km, što je veoma pohvalno s obzirom na klasu (težinu) vozila. U zavisnosti od paketa opreme, uz Grand Santa Fe moći će se birati 18 ili 19-inčni točkovi. Suštinske vizuelne razlike, u odnosu na standardnu varijantu, su drugačija maska hladnjaka, prednji branik, svjetla za maglu i dužina iza zadnje osovine.