Ponuda je proširena
4

Polaris i Roush udružili snage i proizveli specijalni Slingshot sa 203 KS

D. B.
Ponuda trotočkaša Polaris Slingshot proširena je specijalnim modelom Roush koji razvija 203 KS i koji služi kao direktna nadogradnja Slingshot R platforme.

Polaris je predstavio aktuelni Slingshot 2020. godine, a pokreće ga 2,0-litarski ProStar četverocilindrični motor koji u slabijim verzijama razvija 178 KS. Odabirom boljih verzija SLR, R i sada nove Roush edicije, snaga se povećava do 203 KS i 195 Nm obrtnog momenta, dok broj obrtaja ide do 8.500 obr/min.

Roush Edition je specijalan zbog toga što je nastavio tamo gdje je R stao. Dobio je niz noviteta kao što su Brembo kočnice s četiri klipa i za 14 posto veće prednje diskove s fiksnim kočionim kliještima, Sparco dodatke za papučice za bolje prijanjanje, upravljač inspirisan trkaćim automobilima s detaljima u boji, kao i Slingshot Excursion Top krov.

Kupci koji odaberu AutoDrive automatski mjenjač umjesto standardnog petostepenog manuelnog mjenjača koji dolazi s Roushovom "R" oznakom na ručici, dobit će i lopatice za promjenu stepena prijenosa po želji. Ove lopatice su napravljene od kompozitnog materijala te daju sjajan feedback tokom vožnje.

Dio standardne opreme je 7-inčni infotainment ekran s Apple CarPlay sistemom i navigacijom, a tu je i 100W ozvučenje s pojačalom, kao i Roushovo sjedište za vozača.

Polaris je poradio i na stilu, oznake su zatamnjene, Slingshot je djelomično lakiran u Racetrack crvenu specijalnu boju, pretinac za rukavice sadrži oznaku Roush Edition, a tu su još neki detalji.

Specijalni Slingshot je namijenen onima koji žele nešto drugačije i "luđe" od Mazde Miate.

Opcije uključuju hlađenje i grijanje sjedišta, dodatne torbe za prtljag, Stage 3 audio kit s integrisanim zvučnicima iza naslona za glavu i drugo.

Osnovna cijena iznosi 37.349 dolara, dok primjerci s AutoDrive mjenjačem koštaju najmanje 39.499 dolara.

Narudžbe se trenutno primaju, a isporuke počinju na proljeće.

Vezani članci