Samo 70 primjeraka
12

Roush Performance ima adekvatan odgovor na Mustang Shelby GT500

D. B.
Ford Mustang iza kojeg stoji renomirana tuning kompanija Roush Performance pokreće 5-litarski V8 motor koji razvija više od 780 konjskih snaga.

U poznatoj američkoj tuning kompaniji na čijem je čelu Jack Roush održali su obećanje, pa će 70 sretnika uskoro dobiti priliku da kući odveze njihovu kreaciju na temu Mustanga Fastback čije performanse nadmašuju performanse nedavno predstavljenog Ford Mustanga Shelby GT500.

I dok su u Fordu za najsnažniji i najbrži Mustang odabrali 5,2-litarski V8 motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora razvija 760 konjskih snaga i 847 Nm najvećeg obrtnog momenta, Roushov "konj u galopu“ ispod dugog prednjeg poklopca krije temeljito dorađen 5-litarski V8 motor koji razvija više od 780 konjskih snaga i 908 Nm najvećeg obrtnog momenta.

S dodatnim potencijalom stigle su i efikasnije kočnice (Brembo), a temeljito je dorađen i adaptivni ovjes. Za kupce koji svoj supersnažni Mustang žele koristiti samo na stazi Roush je pripremio i Competition paket koji uključuje komplet namjenskih ultralaganih felgi na kojima su gume koje nisu predviđene za korištenje izvan staze.

Roush Performance će Mustang Jack Roush Edition napraviti u samo 70 primjeraka od kojih je 60 primjeraka namijenjeno kupcima u SAD-u, a preostalih deset ponudit će se kupcima u ostatku svijeta. Cijena još uvijek nije poznata, ali se očekuje da će Roushova varijacija na temu biti skuplja od standardnog Ford Mustanga Shelby GT500.