Noviteti
9

Otkriven Ferrari 488 GTB sa 670 KS

Klix.ba
Nakon serije teasera kompanija Ferrari je otkrila model 488 GTB koji je ranije nazivan 458 M (Modificata).

Ferrari 488 GTB pokreće 3,9-litarski twin-turbo V8 motor koji isporučuje 670 KS uz 760 Nm obrtnog momenta. To je sasvim dovoljno da ovaj superautomobil od 0 do 100 km/h ubrza za tri sekunde, do 200 km/h stiže za samo 8,9 sekundi, a maksimalnu brzinu od 330 km/h dostiže za 1 minut i 23 sekunde.

Snaga se prenosi na stražnju osovinu putem poboljšanog sedmostepenog dual-clutch mjenjača. Automobil ima nevjerovatno ubrzanje kada vozač papučicu gasa pritisne "do poda". Modificiran je i izduvni sistem, tako da Ferrari proizvodi "puni, čisti i potpuno prepoznatljivi zvuk".

Kada je riječ o promjenama dizajna, veliki usisnik zraka podsjeća na prvi model 308 GTB, a podijeljen je spliterom na dva dijela. Primijetan je i širi prednji spojler kao i novi spojler za povećanje downorcea, koji djeluje zajedno sa difuzorom sa aktivnim krilcima. Redizajnirana su i LED stražnja svjetla.

U unutrašnjosti je sve poznato, ali uz nekoliko promjena, kao što su satelitska navigacija, ventilacijski otvori, instrument tabla, nova sjedišta, novi interfejs i grafike za infotainment sistem.

Ferrari će zvanično predstaviti model 488 GTB sljedećeg mjeseca na Sajmu automobila u Ženevi. Verzija Spider će stići u septembru na Sajmu automobila u Frankfurtu.