Četiri verzije
1

Osvježeni Abarth 595 dobio nove opcije i Scorpion mod

D. B.
Osvježeni Abarth 595 spreman je za evropsko tržište i dostupan u četiri verzije, a to su osnovni 595, Turismo, Competizione i Essesse.

Abarth 595 će kupci moći kupiti u hatchack i kabrioletskoj izvedbi, a pokreće ga 1,4-litarski četverocilindrični turbobenzinac koji zadovoljava Euro 6d normu. U standardnom 595 modelu ovaj motor isporučuje 143, u Gran Turismu 163 te 177 KS u modelima Competizione i Essesse.

Najsnažniji modeli imaju Garrett GT1446 turbopunjač, mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem, Koni FSD amortizere i Brembo kočnice s fiksnim aluminijskim kočionim kliještima.

Sve verzije dolaze s petostepenim manuelnim mjenjačem, ali je moguće dobiti i robotizirani sekvencijalni mjenjač s lopaticama za promjenu stepena prijenosa na upravljaču.

Estetičke promjene na modelu za 2021. godinu su ograničene na detalje kao što je preimenovanje Sport moda u Scorpion mod, poboljšanu unutrašnjost u modelu Turismo koja je opciono dostupna s Helmet Brown smeđom kožom, mat Rally Blue plavu boju eksterijera, set novih 17-inčnih felgi od legura za 595 Competizione i drugo.

Kupci također mogu opciono dobiti armaturnu ploču presvučenu Alcantarom, nova kožna sjedišta i ručicu mjenjača od karbonskih vlakana, Najskuplja Essesse verzija ima nove završetke izduvnih cijevi od titanija u kombinaciji s Akrapovič izduvnim sistemom.

Svi modeli dolaze sa 7-inčnim Uconnect infotainment sistemom uz opcioni Apple CarPlay i Android Auto sistem. Novi BeatsAudio sistem je također dostupan s ukupnom snagom od 480W i 8-inčnim digitalnim pojačalom.

Vezani članci