Bez dizela
13

Novi Volvo S60 neće se nuditi s dizelskim motorima

Klix.ba
Odluka upravljačkih struktura u švedskoj automobilskoj kompaniji Volvo već je donesena: Nova generacija modela S60 neće se nuditi u kombinaciji s dizelskim motorima.

Uoči predstavljanja nove generacije Volvo modela S60 iz švedske automobilske kompanije stigla je informacija da se novi S60 neće nuditi s dizelskim motorima.

Zasnovan na SPA platformi, novi Volvo S60 nudit će se s poznatim četverocilindarskim benzinskim motorima (T6 i T5) kojima će se priključiti i hibridne pogonske opcije T6 Twin Engine (340 KS) i T8 Twin Engine (390 KS) iz modela V60 koje sa sobom donose i pogon preko obje osovine. Naredne godine ponuda će biti proširena s još hibridnih opcija.

"Struja je naša budućnost i više se nećemo baviti razvojem dizelskih motora. Do realizacije potpune elektrifikacije naše će automobile, kao prijelazno rješenje, pokretati benzinske i hibridne pogonske opcije, a uvjereni smo da će do 2025. godine barem polovina naše produkcije otpadati na potpuno električne modele", rekao je prvi čovjek kompanije Hakan Samuelsson.

Novi S60 proizvodit će se samo u novim proizvodnim pogonima u Sjedinjenim Američkim Državama iz kojih će se distribuirati širom svijeta.