Noviteti
0

Novi Dodge Viper spreman za 2012. godinu

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Potpuno novi Dodge Viper je namjenjen za komercijalizaciju 2012. godine je predstavljen na privatnoj konferenciji distributera Cryslera ove sedmice.

Direktor "Fiata" Sergio Marchionne je prezentovao ponudu modela "Chryslera" distributerima, "Jeepa", "Dodgea" i "Fiata" namjenjenih za sljedeću godinu. Na kraju prezentacije predstavljen je novi Viper kao potpuno iznenađenje.

Insajderi su za magazin "The Wall Street" rekli da je izgled novog Vipera "agresivan" i posjeduje novu karoseriju lakiranu sa 25 slojeva "candy-apple" crvene boje. Prema njihovim riječima, novi Viper izgleda kao tradicionalni sportski automobil.

Distributeri koji su prisustvovali događaju su saznali da je produkcijski tim Vipera odobrio novi dizajn samo pet minuta nakon što su ga pogledali.

Očekuje se da će novog Vipera pokretati 8,4-litarski v10 motor sa "Fiatovom" Multiair tehnologijom, dok se razmatra i mogućnost korištenja v8 motora.

Kompanija "Dodge" radi u saradnji sa Ferrarijem kako bi razvila sljedeću generaciju Vipera.

Direktor kompanije Ralph Gilles je potvrdio da će se nova generacija Vipera pojaviti 2012. godine kada je potvrđeno i da će proizvodnja aktuelnog modela završiti krajem ove godine.