Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E moj Majstore, turbina ne \"ide\" tek tako. Trebas biti ili krkan ili ne znati sta je turbina da je tek tako \"oderes\" kako ti pricas. Skoro 4 godine vozim Passata 1.9 TDI iz 2006 god, 105 ks. Kupio sam ga novog, a do danas sam presao 174000 km. Ne izlazim iz auta, doslovno. Jedina stvar koju sam zamijenio (osim ulja i filtera) je zmigavac na lijevom retrovizoru i podmetaca za noge. Drugo je sto ljudi ne znaju da cuvaju svoje aute i sto im servisi mogu prodati kojekakve price. Recimo takvim kao tebi :)
E moj Bobe, samo se tjesi registracijom, ja ti kazem da u ovlastenim servisima trljaju ruke i jedva cekaju da ovo krene u prodaju jer ce cijena odrzavanja biti puuuuuuuuuno veca od te tvoje registracije. Sta mislis zasto su stari mercedesi nepoderivi? Imaju ogromne kubikaze ali malu snagu= dugovjecnost i nepoderivost.
@Majstor: Registrovati 1.6 sa 77 kW i 1.2 sa 77 kW ne kosta isto. Turbina sigurno nece riknuti ni nakon pete godine, tako da, ne dipr previse. Uostalom, taman i da turbina skikne, tih pet jefinijih registracija ce biti i vise nego dovoljno da se kupi nova turbina.
Opa, samo tako, 1.2 motor sa turbinom na ovoliko auto, ima turbina da se sprzi za par godina, tako i treba bice vise posla za mene. PS: Sto je manji motor a veca snaga vece je opterecenje na motor, pa vi skontajte sta ce duze trajati 1.6 sa 77kw ili 1.2 :)
Dajte bar stavite aktuelnu fotku nakon facelifta :) :)