Uskoro u prodaji
0

Nova francuska perjanica stiže iz automobilske kompanije DS

E. L.
Luksuzni hibridni DS 9 u prodaju stiže u drugoj polovini godine, a najsnažnije izdanje pokretat će 360 konjskih snaga.

U automobilskoj kompaniji DS koja je pod okriljem francuske grupacije PSA predstavili su luksuzni trovolumenski "plug in" hibridni model DS 9 za čiju je osnovicu korištena modificirana EMP2 platforma.

DS će novu francusku perjanicu u početku ponuditi s PureTech turbobenzinskim motorom kojem će asistirati elektromotor, a najveća kombinovana snaga iznosi 225 KS. Ponuda će vrlo brzo biti proširena i "plug in" hibridnim kombinacijama koje će raspolagati sa 250 i 360 KS, a DS 9 će u najsnažnijoj opciji imati i pogon preko obje osovine.

Za prijenos snage u svim verzijama zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač, a u DS-u tvrde da su baterije čiji kapacitet iznosi 11,9 kWh dovoljne za prelazak do 50 kilometara bez asistencije motora s unutrašnjim sagorijevanjem.

U bogatoj standardnoj opremi trenutno najluksuznijeg francuskog automobila, čija je minimalistički dizajnirana unutrašnjost obložena kombinacijom najkvalitetnijih materijala, je nekoliko sistema posljednje generacije koji su zaduženi za sigurnost i asistenciju vozaču, a tu je i adaptivni ovjes s amortizerima koji se optimalno prilagođavaju uslovima ispod točkova i pravovremeno "peglaju" sve neravnine. Adaptivna su i LED svjetla čija se funkcija prilagođava različitim situacijama, a vozač na raspolaganju ima i "Night Vision" sistem s projekcijom slike na manjem od dva digitalna displeja.

DS će kupcima "Devetke" ponuditi mnogo mogućnosti personalizacije, a automobil čija cijena još nije objavljena u prodaju stiže u drugoj polovini godine.

PSA