Uspješna priča
56

Nissan predstavio redizajnirani X-Trail, u prodaji od augusta

Klix.ba
Redizajnirani X-Trail u prodaji će biti od augusta, a Nissan će evropskim kupcima uz "osvježeno" izdanje ovaj put ponuditi i novi sistem za autonomno upravljanje.

Trenutno najveći Nissanov SUV koji se nudi na evropskim tržištima s redizajnom je dobio novu masku hladnjaka s većim zaštitnim znakom kompanije iz koje dolazi, a redizajnirana su i kućišta svjetala i svjetala za maglu.

Pored novodizajniranih 18-inčnih aluminijskih felgi tu je i nekolicina novih boja karoserije. Električno pokretanim petim vratima sada se upravlja pokretom stopala ispod zadnjeg odbojnika, a Nissan opciono nudi i adaptivna prednja LED svjetla.

Najznačajnija novost u ovom slučaju vjerovatno je sistem za autonomno upravljanje ProPILOT koji će se moći dobiti od početka naredne godine, a nadzirat će upravljanje, ubrzanje i kočenje automobila u slučaju zagušenog saobraćaja. Sistem će se priključiti postojećim sistemima koji uključuju autonomno kočenje u slučaju pješaka ispred vozila i upozorenje na saobraćaj u mrtvim uglovima iza automobila.

Ponuda motora ostaje nepromijenjena: Osnovni u ponudi i dalje je 1,6-litarski turbodizelski četverocilindarski motor sa 130 KS koji će se nuditi u kombinaciji s ručni 6-stepenim ili CVT mjenjačem i prijenosom snage preko prednje ili obje osovine.

Isto je i u slučaju snažnijeg dvolitarskog dizelskog motora sa 179 KS koji je Nissan uz X-Trail počeo nuditi od prošle godine.

U ponudi je i 1,6-litarski turbo benzinac sa 167 KS koji se može dobiti samo u kombinaciji s ručnim 6-stepenim mjenjačem i pogonom preko prednje osovine.

U Nissanu kažu da je od predstavljanja treće generacije modela X-Trail prodaja iz godine u godinu sve bolja i nadaju se da će redizajnirano izdanje, koje u prodajne salone stiže početkom avgusta, nastaviti pozitivan trend.

Vezani članci