Noviteti
10

Najsnažniji F-Pace u izdanju Hamanna raspolaže sa 415 KS

Klix.ba
Iz jedne od najpoznatijih njemačkih tuning kompanija, u kojoj su se u međuvremenu počeli baviti i doradama Jaguarovih automobila, stiže temeljito dorađen SUV F-Pace koji u najsnažnijem izdanju sada nudi 415 KS.

Najsnažniji tvornički Jaguar F-Pace S trenutno pokreće benzinski V6 motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora razvija 385 KS i 460 Nm najvećeg obrtnog momenta. U slučaju da ima onih kojima spomenuti broj nije dovoljan, u Hamannu iz iste osnovice nude 415 KS i 510 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Podaci o novim performansama nisu objavljeni, a s dodatnim konjskim snagama F-Pace je dobio proširene blatobrane, nekolicinu novih aerodinamičkih karoserijskih komponenti i 23-inčne aluminijske felge Anniversary Evo II koje se mogu isporučiti u jednoj od tri boje. Promjene u unutrašnjosti odnose se na aluminijski oslonac za vozačevo lijevo stopalo i novi komplet tepiha.

Nisu zaboravljeni ni ljubitelji dizelskih opcija za koje u Hamannu nude F-Pace 30d čiji motor sada umjesto standardnih 303 raspolaže sa 344 KS, uz vrijednost najvećeg obrtnog momenta koja sada umjesto 700 iznosi 780 Nm. U Hamannu su za povećanje snage, pored rekalibriranja centralne upravljačke jedinice, instalirali i novi izduvni sistem s četverostrukim završecima koji je razvijen isključivo za F-Pace.