Samo 1.969 primjeka
3

MINI predstavio posljednje izdanje modela Clubman

E. L.
Posljednje izdanje s kojim se MINI oprašta od Clubmana bit će proizvedeno u 1.969 primjeraka, što predstavlja i godinu u kojoj je na scenu stigao Clubman prve generacije.

MINI će posljednje izdanje Clubmana ponuditi kupcima širom svijeta koji će moći da biraju između tri boje karoserije (bijela, crna i siva), a uz dodatak Final Edition stižu i amblemi s brojem 1969 s kojima u britanskoj automobilskoj kompaniji (pod okriljem BMW-a) žele da podsjete na količinu brojčano ograničenog izdanja, ali i Clubman prve generacije koji je predstavljen 1969. godine.

Postavljen na 18-inčnim felgama u boji bakra, posljednji Clubman sa sobom donosi bogato opremljenu i kožom obloženu kabinu u koju se može smjestiti pet osoba, a tu su i karakteristična dvostruka vrata prtljažnika i kućišta zadnjih svjetala zbog čijeg smo oblika aktuelni Clubman svojevremeno u šali prozvali modernim Wartburgom u karavanskoj verziji.

Posljednji Clubman, koji je u svom trećem izdanju premijerno predstavljen 2015. godine, sa sobom donosi i prepoznatljivo crveno slovo S na pokrovu hladnjaka, što znači da ga pokreće dvolitarski četverocilindarski turbobenzinac koji razvija 192 konjske snage i 280 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za prijenos snage na prednju osovinu zadužen je 7-stepeni automatski mjenjač,a najpraktičniji MINI stiže do 227 km/h i ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,2 sekunde.